133. Genetablering af skydebanen i Hobro Østerskov

Resumé

Hobro Skyttelaug er stiftet i år 1852 og er således Hobros ældste forening.

Hobro Skyttelaugs baner var delvist beliggende på den tidligere Restaurant Skovens(Hobro Skovpavillons) arealer, som nu er solgt til en privat person.

Skyttelauget ønsker at etablere en 45 meters bane på den nuværende lokalitet.

Direktøren indstiller, at Hobro Skyttelaugs fremtid på den nuværende lokalitet drøftes med henblik på en eventuel lejeaftale og miljøgodkendelse af aktiviteterne.

Sagsfremstilling

Skyttelauget flyttede sine aktiviteter til Hobro Østerskov (nuværende sted) i 1898, samme år som Hobro Skovpavillons opførelse blev påbegyndt.

Gl. Hobro Kommune har i 1997 meddelt miljøgodkendelse til Hobro Skyttelaugs skydebaner, Skovvej, 9500 Hobro. Godkendelsen omfatter en 35 meters bane med en standplads samt en 100 meters bane med to standpladser.

Ved tilsyn på skydebanen i 2008 bliver det oplyst, at skyttelaugets baner var delvist beliggende på den tidligere Restaurant Skovens arealer, som nu er solgt til en privat person. I den forbindelse er 35 meter banen og halvdelen af 100 meter banen (den ende med skydevolden) beliggende på den nye ejers areal. Skyttelauget står derfor tilbage med et skyttehus og en halv bane uden endevold.

Set i lyset heraf ønsker Hobro Skyttelaug, at etablere en 45 meters bane fra skyttehuset og frem til skel, hvilket kræver en ny miljøgodkendelse. Hobro Skyttelaug oplyser, at det er af afgørende betydning, at skydebanen bibeholdes på den nuværende lokalitet.

Natur og Miljø har tidligere givet en foreløbig positiv tilbagemelding vedrørende ønsket om fortsat skydning i Hobro Østerskov og Fredningsnævnet vurderer, at der ikke vil være krav til dispensation, hvis der etableres en bane som ønsket

Hobro Skyttelaug er gjort opmærksom på, at en forudsætning for etablering af banen er:

· Der skal udarbejdes en lejekontrakt med Mariagerfjord Kommune for anvendelse af de kommunale arealer.

· Nyetablering af anlæg og fortsat skydeaktivitet vil kræve en ny miljøgodkendelse, som Hobro Skyttelaug skal ansøge Natur og Miljø om.

· Der skal desuden efter fremsendelse af konkrete planer, vurderes hvorvidt anlæggets placering er acceptabel i forhold til de offentlige stier i området.

Da baneanlægget placeres i bynær -og rekreativ skov ønsker forvaltningen udvalgets stillingtagen til - om der skal indgås en lejeaftale med Hobro Skyttelaug samt udarbejdes en ny miljøgodkendelse af anlægget.

Indstilling

Direktøren indstiller, at Hobro Skyttelaugs fremtid på den nuværende lokalitet drøftes med henblik på en eventuel lejeaftale og miljøgodkendelse af aktiviteterne

Beslutning

Det godkendes, at forvaltningen arbejder videre med lejeaftale og miljøgodkendelse som ansøgt.

Kim Christiansen var fraværende.



 
Lav din egen hjemmeside med mono.net